Petak 13.09.2013.
01:39
Beta

Prisluškivali Mladića na pauzi, sad to koriste kao dokaz!?

U Hagu zaista "zidovi imaju uši"
 

Sudija Ori obrazložio je, usvajajući argument tužilaca, da se Mladić poverljivosti komunikacije odrekao time što se u sudnici svojim advokatima obraćao veoma glasno i time omogućio prisutnima da to čuju.

Mladićeva odbrana najavila je da će na tu odluku uložiti žalbu.

O tome šta je Mladić u sudnici izgovorio 18. februara ove godine, za vreme pauze u zasedanju, svedočila je asistentkinja za jezik u tužilaštvu Marija Karal. Tu Mladićevu rečenicu, Karal je, međutim, sudijama prenela na delu zasedanja koje je bilo zatvoreno za javnost.

Karal koja, po sopstvenim rečima, potiče iz sela u Austriji u kojem se govori "arhaični hrvatski" kakvim se govorio "pre 500 godina", objasnila je da je 18. februara bila u sudnici na poziv tužioca Dermota Gruma kako bi pratila da li će Mladić reći nešto što bi bilo uvreda za svedoka. Tog dana, iza zatvorenih vrata, iskaz je dala zaštićena svedokinja tužilaštva RM-048.

Karal je precizirala je da je Mladić rečenicu, koju tužioci smatraju dokazom protiv njega, izgovorio u pauzi, kada su sudije i svedokinja već napustili sudnicu, obraćajući se povišenim glasom svojim advokatima. Posle pauze toga dana, kako je rekla tužiteljka Maksin Markus, Mladić je odlukom sudija bio udaljen iz sudnice.

2024 © - Vesti online