Četvrtak 12.09.2013.
20:40
mozzartsport.com

EP: Grci bacili "crvenu furiju" na kolena

Španci su izuzetno otvorili meč i nošeni nezaustavljivim Markom Gasolom stekli ozbiljnu prednost već na kraju prve deonice (16:26). Ipak, Grčka se potpuno razgoropadila u drugoj četvrtini. Koš Furije redom su pogađali Burusis, Kajmakoglu, Zizis i Spanulis, pa je samo dva minuta pre kraja prvog poluvremena usledio potpuni preokret. Grčka je do velikog odmora imala i ogromnih plus šest (40:34), ali su Španci uspeli preko Rubija da ublaže tu prednost i na pauzu odu sa prihvatljivom razlikom - 41:38.

Kako su započeli prvo poluvreme tako su izabranici Huana Orenge krenuli u nastavku utakmice. Ovoga puta nerešiva enigma za Helene bio je as Reala iz Madrida Rudi Fernandez, koji je u svom stilu leteo po čitavom terenu i doneo prevagu Furiji na kraju treće deonice (52:57).

Ipak, to nije izbacilo Grke iz ritma, iako je Fernandez trojkom započeo poslednji period i odveo Španiju na osam poena prednosti. Spanulis, Kajmakoglu i Sluslkas su do polovine četvrte četvrtine sustigli prednost rivala, a onda je Mihail Bramos sa nekoliko važnih poena doneo odlučujući preokret u ovoj utakmici.

Najefikasniji kod pobednika bio je veliki lider Vasilis Spanulis sa 20 poena, četiri skoka i tri asistencije, a značajan doprinos dali su i Burusis (10 poena), Kajmakoglu (11p, 5sk) i Printezis (10p, 5sk).

Sa druge strane Gasol i Fernandez su ubacili po 20 poena, ali je izostao učinak ostalih igrača.

2024 © - Vesti online