Četvrtak 12.09.2013.
11:27
BETA

Divac: Bah je pravi vođa olimpijskog pokreta

Čestitao Nemcu: Vlade Divac
 

"Verujem da će on biti pravi vođa olimpijskog pokreta u svetu i da će doprineti širenju olimpizma i olimpijskog duha. Olimpijski komitet Srbije ima odličnu saradnju sa gospodinom Bahom, mi smo veoma zadovoljni njegovim izborom i uveren sam da će se ta saradnja sada podići na još viši nivo", rekao je Divac.

Na sastanku Skupštine MOK-a u utorak u Buenos Ajresu, za novog predsednika te organizacije je izabran Nemac Tomas Bah (59), dosadašnji potpredsednik i nekadašnji olimpijski takmičar. Bah koji je i predsednik Olimpijskog komiteta Nemačke, na funkciji je nasledio 71-godišnjeg Žaka Roga, koji je odlučio da se povuče posle 12 godina.

Divac, koji je bio na sastanku u Buenos Airesu, kao član Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, pozdravio je i odluku MOK-a da rvanje zadrži olimpijski status.

"Raduje me odluka MOK-a da poverenje pokloni sportu sa tako dugom tradicijom kao što je rvanje. Ipak je to sport koji je na programu Igara još od antičkog doba i zaslužuje da bude deo najveće smotre svetskog sporta i u budućnosti", poručio je iz Argentine predsednik OKS Vlade Divac.

2024 © - Vesti online