Četvrtak 12.09.2013.
11:08
BETA

Lineker: Engleska igra užasan fudbal!

Teško podneo kritiku: Roj Hodžson
 

"Iznenađen sam da neko ko je igrao za Englesku, ko je bio kapiten reprezentacije i igrao važne utakmice, može da kritikuje na taj način", rekao je Hodžson, preneli su britanski mediji.

Engleska je u utorak odigrala 0:0 u Kijevu protiv Ukrajine, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i ostala je prva na tabeli u Grupi H sa 16 bodova, ispred Ukrajine i Crne Gore koje imaju po 15 bodova. Ako Engleska oktobra pobedi Crnu Goru i Poljsku, obezbediće direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Lineker koji je između 1984. i 1992. godine odigrao za reprezentaciju 80 utakmica i postigao 48 golova, napisao je na Tviteru da je igra engleskih fudbalera bila "užasna" i upitao: "Šta se događa s nekim igračima kada obuku dres reprezentacije Engleske?".

On je ubrzo to izbrisao, ali su mnogobrojni mediji već bili preneli njegovu izjavu.

"Linekeru nije prvi put da kritikuje. Sećam se kada je igrao fudbal i predvodio Englesku u velikim utakmicama. Ali, siguran sam da je igrao mečeve u kojima ekipi nije bilo lako. Ne mislim da je svaka utakmica koju je igrao za reprezentaciju, bila potpuni uspeh", rekao je Hodžson.

2024 © - Vesti online