Četvrtak 12.09.2013.
06:50
Rtl.hr

Kurs o seksu za žene koje "nemaju pojma"

Kurs o seksu: Vežbanjem do savršenstva
 

Dvodnevni tečaj nije jeftin, košta oko 410 dolara, odnosno više od polovine prosečne mesečne plate u Šangaju, ali tečajevi su nedeljama unapred puni. Ma uči žene o anatomiji, psihologiji i tehnikama intimnosti.


"Nisam imala apsolutno nikakvo znanje o seksu. Mislila sam da odrasli muškarci izgledaju isto kao dečaci", rekla je Sofija Hu, 30-ogodišnja pravnica. "Želela bih da naučim nešto više o sebi i o intimnom odnosu".
 

Ma, koja ima diplomu Svetske organizacije učitelja seksa, voli iskreni pristup kako bi pojačala poverenje.  Teoretski deo nastave uključuje eksplicitne video snimke, a praktični deo su vežbe. Tako žene gledaju film koji prikazuje oralni seks, a nakon toga vežbaju na voću odgovarajućeg oblika.  Kineski konzervativni odnos prema seksu polako se menja.
 

"U Pekingu, Šangaju i drugim velikim gradovima, žene su pod snažnim uticajem Zapada, tajvanske i korejske kulture, tako da one imaju moderan stav prema intimnostima", rekao je Džej Ženg, ginekolog u bolnici u Tajvanu. "Međutim, u ruralnim područjima žene često nemaju pojma".
 

Očekuje se da će tečajevi pomoći da se ne ponovi slučaj koji je 2011. došao u medije. Bračni par u Vuhanu mislio je da će napraviti bebu tako što će partneri ležati jedan kraj drugog u krevetu. Tek kad posle dužeg vremena žena nije mogla da zatrudni obratili su se lekaru, koji je supružnicima - a oboje su imali završenu srednju školu - objasnio da na taj način žena nikada neće ostati u drugom stanju, te ih podučio kako se to radi.

2024 © - Vesti online