Četvrtak 12.09.2013.
12:00
B. Grujić - Vesti - Foto: Z. Dedić

Otac u bolnici, familija na cedilu

O NJIMA BRINE BRAT: Julijana, Kristijan i Imre Pap

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Mnogo nam je teško. Peter ide u školu, vodi sa sobom i svoja dva brata i sestru, koji pohađaju Specijalnu školu "9. maj" u Zrenjaninu. Kada se vrati, odlazi u trgovinu, kupuje hleb i sve ostale namirnice, pošto se baka i ja jedva krećemo po kući i uspemo ponešto da skuvamo. Pod uslovom da imamo namirnica. Janoš će još sigurno desetak dana biti u bolnici, nema ko da ide da radi i zaradi neki dinar, a naše zalihe su se zaista istanjile - kroz plač priča Zvezdana.


Julijana, Imre i Kristijan nisu sposobni sami da odu i vrate se iz škole, a kamoli da nešto rade po kući, tako da je sve spalo na dve jedva pokretne žene i Petera, koji se trudi da u mnogim stvarima zameni oca. Reporteri "Vesti" pozvali su telefonom Janoša Papa da provere kako je. Plačnim glasom rekao je da ne zna kada će ga lekari pustiti na kućni oporavak, mada je on insistirao na tome da to bude što pre.
 

- Muka me hvata kad samo pomislim šta je kod kuće. Kako se oni jadni snalaze? Nemamo drva ni za nekoliko dana, a ja sam imao planove da radeći u polju zaradim dnevnice i za taj novac kupim bar drva. Doktor mi je rekao da, i kada se vratim kući, najmanje mesec dana moram biti na oporavku i ništa fizički neću smeti da radim. A, stvarno sam preterao ovoga leta, non-stop sam radio u bašti i stakleniku. Paradajz je odlično rodio. Planirao sam da nešto malo prodam na pijaci, ali sad nema ko to da uradi. Peter još nije punoletan i ne može u banci da podigne socijalnu pomoć, a drugi nema ko da ode. Supruga i moja majka za to nisu sposobne - jada se Janoš, i kako sam kaže moli Bogu da ga lekari puste kući pošto više ni dan ne može da ostavi porodicu na cedilu.
 

Nemaju ni za školski pribor

 

Svi članovi porodice Pap, koji pohađaju školu, nemaju dinara za nabavku novih svezaka, udžbenika i novih rančeva koji su im i te kako potrebni.


- Samo naša deca nisu platila knjige, ali verujte, nemamo odakle. Oni idu u školu, vraćaju se sa nekakvim papirima gde se nude neki popusti za nove udžbenike, ali šta sve to vredi, kad mi novca jednostavno nemamo - rekla je Zvezdana, vidno uznemirena. 

2024 © - Vesti online