Četvrtak 12.09.2013.
00:15
RTS

Šta je protivprirodni blud za Dačića?

Zamera Draganu Đilasu njegov odnos prema SPS-u u poslednjih godinu dana
 

"Ne možete biti na vlasti u Beogradu jednu godinu ili pet godina, a da pri tome govorite loše o toj partiji ili predsedniku partije. To je protivprirodni blud", kaže Ivica Dačić.

Na opasku Dragana Đilasa da ga je Demokratska stranka učila Evropi, Dačić odgovara da u Evropi niko ne žali za demokratama. Njima poručuje i da nemaju razloga za ljutnju zbog sve izvesnije smene vlasti u Beogradu.

"Kakve ljutnje? O čemu se radi ovde? Jesam li ja pod pritiskom Borisa Tadića morao da promenim odluku o potpisanom koalicionom sporazumu sa Koštunicom i Vučićem o vlasti u Beogradu, da bi upodobili republičkoj vladi", navodi lider socijalista.

Premijer je upitao kakao je to moglo kad je njegova fotelja bila u pitanju, a sad to nije demokratski.

"Pa dobro, uostalom, imaće sad više vremena da čita Hemingveja", naveo je Dačić.

Još nije jasno kada i na koji način će vlast biti promenjena. Prekomponovanjem ili novim izborima. Izvesno je ko će podržati Đilasovu smenu.

"Smatramo jednostavno da ta vlast nanosi štetu Beogradu i Beograđanima. Ti najpoznatiji megalomanski projekti metro, Bus plus, most na Adi da sve ne nabrajam su nas upućivali na to da ta vlast treba da se menja", kaže predsednik DSS-a Vojislav Koštunica.

Krajnji rok za održavanje sledaće sednice Skupštine grada je 25. septembar. Ukoliko je ne bude biće uvedena prinudna uprava.

2024 © - Vesti online