Sreda 11.09.2013.
18:15
Beta

Dačić: U nazivu liste mora biti naznačeno da je srpska

Ivica Dačić

"Ono što je nesumnjivo je da ta lista u svom imenu mora biti jasno ozančena kao srpska lista, lista Srba, lista iza koje stoji Srbija i to je bila ideja", rekao je premijer novinarima u Palati Srbije.


Po njegovim rečima, ta lista nije jedina koja je sporna, sporne su i ostale koje imaju naziv "srpska" ili "crnogorska".


"To je bila ideja. 'Ajde sada da vidimo kakva je argumentacija. Ministar Vulin koji se time bavio u operativnom smislu, sigurno će o tome razgovarati", kazao je Dačić.


Dačić je dodao da je to "isto kao i kod partija... na primer da li je 'Socijalisticka partija Srbije' ili je 'Srpska socijalisticka partija' ".


Premijer je ukazao da je to politizacija: "Ja sam protiv toga, i milsim da nam to šteti da se neke teme podignu na nivo političkih i ispadnu problematične, kao i kod oznaka na glasačkim listićima. Sve je moglo da se reši u radnim grupama kao što je predvideno. Ovako to se podize na politicki nivo i procenjuje ko je pobedio, a ko izgubio. To je smešno, ali isto tako može da ugrozi sve ostalo" rekao je Dačić.


Dačih je kao manipulaciju ocenio to što dogovor o trocifrenom međunarodnom telefonskom pozivnom broju, Priština tumači kao priznavanje nezavisnosti Kosova, iako u sporazumu o tome jasno piše da ce taj broj biti "dodeljen", a da će se o načinu kako će biti zatražen i dodeljen, razgovarati u naredna tri meseca.


Dačić je dodao da neke teritorije u svetu imaju pozivne brojeve, a nemaju status države.

2024 © - Vesti online