Sreda 11.09.2013.
15:50
Beta

Ajvar - nepouzdano sredstvo za krijumčarenje nakita!

Teško da ćete naći skuplji specijalitet - malo ajvar, malo zlato
 

Naime, Uprava carina Srbije saopštila je u sredu da su carinici na Gradini, graničnom prelazu sa Bugarskom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 1,5 kilograma srebrnog i zlatnog nakita, skrivenog u teglama ajvara i vešalicama za garderobu.


Nakit je otkriven 10. septembra na ulazu u Srbiju, u vozilu bosanskohercegovačkih registarskigh oznaka, kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine (BiH) i koji je bio u pratnji dve saputnice, takođe državljanke BiH, navodi se u saopštenju.


Kako je precizirano, na pitanje carinika šta imaju da prijave, putnici su rekli da osim ličnih stvari imaju i malo poklona i hrane poput slatkiša i ajvara. Detaljnim pregledom vozila i putnika otkriveno je da obe putnice u svom prtljagu imaju neprijavljeni nakit.

Zaplenjeni ajvar i nakit
 


Ustanovljeno je da su obe putnice iskoristile tegle ajvara i šupljine u vešalicama za garderobu kao kamuflažu za krijumčarenje nakita.


Srebrni i zlatni nakit (lančići, narukvice, minđuše, privesci i prstenje) pažljivo je zapakovan u paketiće oblepljene selotejp trakom i ubačen u tegle ajvara, dok su manje kesice ugurane u unutrašnje šupljine vešalica.


Ukupno je otkriveno 1.382 grama srebrnog i zlatnog nakita, koji je zadržan, dok su putnice predate u dalju nadležnost policiji, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online