Četvrtak 12.09.2013.
08:00
Beta

Ako vam je do smeha pravac na Čivijadu

"Čivijada" lek protiv stresa
 

Manifestacija počinje "čivijaškim časom" u šabačkim osnovnim školama i podizanjem zastave "Čivijaške republike", a nastavlja se nizom manifestacija čija je osnovna tema humor i satira. U sklopu trodnevnog programa održava se i najveći regionalni karneval.

Prvog dana manifestacije održaće se takmičenje učenika osnovnih škola u brzom jedenju šampita, karneval kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika, izložbe karikatura i karnevalskih fotografija, a biće dodeljene i nagrade najboljim aforističarima, piscima humoreski i karikaturistima.

Prvi dan manifestacije završava se koncertom čačanske grupe "Stari grad" u centralnoj gradskoj zoni.

Prema rečima organizatora, Turističke organizacije grada Šapca, na konkurs za najbolju karikaturu, aforizam i humoresku pristiglo je "sedam kilograma štampanog materijala".

Drugog dana manifestacije, u petak 13. septembra, održaće se takmičenje u pripremanju kotlića, izložba fotografija starih šabačkih kafana i dečji karneval dok će slovenački duvački sastav "Pihalna godba" završiti dnevni program.

Dečji čivijaški karneval predvideo je nastupe 15 grupa iz šabačkih osnovnih škola i vrtića kao i nastupe grupa iz Beograda, Čačka, Požege, Vrnjačke Banje i doma za gluvu i nagluvu decu iz Kotora.

Trećeg dana "Čivijade", u subotu 14. septembra, održaće se veliki karneval, sa oko 1.000 učesnika iz 16 zemalja među kojima su gosti iz Albanije i Mađarske koji prvi put gostuju u Srbiji, utakmice između glumaca i konobara, novinara i političara i izložba venecijanskih maski.

"Čivijada" se završava proglašenjem predsednika "Čivijaške republike" a ove godine na tu funkciju izabrani su, kao kopredsednici, autori humorističke emisije "Državni posao" Dejan Ćirjakov, Dimitrije Banjac i Nikola Škorić. Posle proglašenja predsednika na centralnom gradskom trgu održaće se koncert Dejana Petrovića i "Big benda".

2024 © - Vesti online