Sreda 11.09.2013.
09:07
Srna, Beta

Hapšenja zbog preprodaje lekova iz "Galenike"

Galenika oštećena za 12 miliona evra
 

Kako je navedeno, uhapšeni su vlasnik i direktor privrednih društava "Bg Farm", "Remedi grup" i "Akrobiotika" i Zdravstvena ustanova - "Apoteka Higija farm" Mladen Gazikalović, bivši pomćnik generalnog direktora "Galenika AD" Dragan Šebrek, zamenica direktora privrednog društva "Bg Farm" Milica Mirković. Uhapšena je i direktorka "MG Remedi grup" Dragica Šutić i Milosav Jović odgovorni u Zdravstvenoj ustanovi Apoteka "Higija Farm".

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i bivši generalni direktor "Galenika AD" Nenad Ognjenović koji je od ranije u pritvoru.

Gazikalović, Mirković, Šutić i Jović su od 2008. godine do 2011. posle prijema robe iz "Galenike" istu prodavali kupcima – zdravstvenim i apotekarskim ustanovama, a novac dobijen od prodaje nisu plaćali "Galenici", čime su društvima za koje su radili pribavili korist od oko 34 miliona evra, za koliko je oštećena "Galenika".

Sredinom maja kriminalistička policija privela je osam osoba osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju fabrike lekova "Galenika".

Direktor Policije Srbije Milorad Veljović rekao je tada da je utvrđeno da je kompanija "Galenika" malverzacijama u poslovanju oštećena za minimalno 12 miliona evra, te da su se finansijske transakcije odvijale preko Agrobanke.

2024 © - Vesti online