Sreda 11.09.2013.
08:00
Dejli mejl

Ilegalni turizam: Gandža tura kroz Jamajku

Uče vas da probate, kupite i pušite pravu ostrvsku "gandžu"
 

Marihuana, na Jamajci poznaka kao "gandža", ilegalna je na ostrvu od 1913. godine, ali se gaji svuda unaokolo zbog čega je ova ostrvska zemlja glavni karipski snabdevač travom.

Kompanija "Jamajka maks" reklamira svoje usluge marihuana turizma na Jutjuba, a u svom videu nude turu kroz oblast Negril, koja je kolevka najboljih sadnica kanabisa. "Negril je dom nejboljih sadnica, a Orandž Hil mesto na kom možete da nađete najfinije biljke za pušenje na Jamajci", navodi se u reklami i dodaje da će turisti imati priliku da nauče kako da kupe "travu" na Jamajci i puše je sa "najkul" ljudima.

Međutim, da biste počeli ovu ilegalnu turu prvo morate proći kroz "inicijaciju", odnosno da popušite "singlić" pred turističkim vodičem kako bi dokazali da niste policajac.

Brizi pokazuje svoj "skromni" zasad. I ona kuća iza njega je "skromna"
 

Farmer iz Najn Majla koga zovu Brizi kaže da su Amerikanci, Nemci i Rusi preplavili njegovo malo imanje, tražeći najfinije primerke opijata na turi za koju su platili 50 američkih dolara. On kaže da turisti čekaju u redovima kako bi kupili kese s travom kroz šalter koji je otvoren u Marlijevom muzeju.

"Kod kuće mogu da završim jaču travu, ali postoji nešto zaista posebno kod pušenja trave na Jamajci. Mislim, ovo je marihuana koja je inspirisala Boba Marlija", objasnio je 26-godišnji turista iz Minesote (SAD).

Koalicija za izmenu zakona o marihuani traži od vlade da dekriminalizuje travu, povodom čega će se sledećeg meseca održati i debata u prestonici Kingstonu. Njihov argument je da bi legalizacija marihuane doprinela razvoju ekonomije i sprečila kriminal koji je posledica bandi koje se bore za primat na crnom tržištu.

2024 © - Vesti online