Utorak 10.09.2013.
10:27
B92

Biznismen posle šloga postao patološki dobročinitelj

Od kad je imao šlog kao lud pomaže siromašnima
 

Simptomi "nenormalne nesebičnosti" počeli su da remete svakodnevno funkcionisanje nekada "opreznog i odgovornog" biznismena, po svoj prilici vrlo bogatog. 

Čovek, kog su lekari nazvali Gospodin A. počeo je posle šloga "da troši novac na decu sa ulice, kupujući im sokove, slatkiše i brzu hranu", piše u izveštaju objavljenom u žurnalu "Neurocase". "Da nije pod stalnom kontrolom supruge, Gospodin A. bi bio u dugovima", pišu autori.

Nesposoban da se vrati na posao u kompaniji, Gospodin A. je pokrenuo proizvodnju domaćeg pomfrita sa svojim šurakom. Međutim, posao je propao jer je je "poklonio veći deo onog što je napravio".

"Imao je delimično predstavu o tome kako njegovo ponašanje utiče na njegovu porodicu, ali je često govorio: 'Gledao sam smrti u oči i sad hoću drugačije da živim'", pišu autori o ovom neobičnom slučaju.

Zbog toga što mu je darežljivost "poremetila poslovno rasuđivanje, porodične finansije i na posletku biznis", lekari su je okarakterisali kao "patološku". Poremećaj je sličan sa poremećajima, poput impulsivne kupovine ili patološkog kockanja, kažu autori.

2024 © - Vesti online