Utorak 10.09.2013.
15:06
B. Đokić - Vesti

Pink panteri oteli satove vredne dva miliona evra

Foto: Ilustracija
 

Prema poternici švajcarskog Interpola u Mađarskoj je uhapšen D. V, saopštio je MUP Crne Gore.


- On se sumnjiči da je sa drugim pripadnicima bande Pink panter učestvovao u spektakularnim krađama luksuznog nakita u nekoliko država. On je priveden po nalogu Interpola Bern, a o tome su nas obavestile mađarske kolege - kažu u crnogorskoj policiji.

Navadili se na Trg Vendom

Tokom leta članovi Pink pantera bili su vrlo aktivni u Francuskoj. Ovo je samo poslednja u nizu sličnih pljački u Parizu i Azurnoj obali. Pogotovo je česta meta Trg Vendom, na kom se nalazi veliki broj svetski renomiranih zlatara i draguljarnica, pa je to redovno mesto spektakularnih pljački.

Samo nekoliko sati kasnije, juče rano ujutru, u centru Pariza, na Trgu Vendom, opljačkana je juvelirnica Kasti, iz koje je odneto dragocenosti vrednosti oko dva miliona evra. Zbog načina pljačke, policija je odmah posumnjala da ju je organizovala grupa Pink pantera.


Četvorica pljačkaša došlo je oko 4.30 sati ujutru do draguljarnice u džipu, kojim su se bukvalno zabili u dobro obezbeđena ulazna vrata juvelirnice. Ušli su odmah unutra, porazbijali specijalnim čekićima vitrine iz kojih su odneli nakit i luksuzne satove.


Potom su istrčali napolje i zapalili džip kojim su došli, kako bi prikrili tragove. Ispred ih je čekao crni automobil audi u koji su ušli, kojim su se velikom brzinom od skoro 160 kilometara na sat, kako je kasnije utvrđeno, odjurili ka autoputu A4.


Policija za sada traga za pljačkašima, a slučaj je preuzela Brigada za suzbijanje bandi, koja radi na najtežim slučajevima kriminala. Odmah nakon pljačke policija je posumnjala da je razbojništvo delo grupe Pink panter, koja često akcije izvodi upravo tako što se vozilima "zabije" u draguljarnice i zlatare.

Jedna od prvih pljački Pink pantera odigrala se upravo tako, kada su 2007. godine u Dubaiju članovi grupe došli sa dva automobila u tržni centar Vafi, jedan parkirali ispred draguljarnice Graf, a drugim automobilom, vozeći se u rikverc, razbili izlog. Za samo dvadesetak sekundi odneli su džakove pune nakita vrednosti 11 miliona evra i pobegli.

2020 © - Vesti online