Ponedeljak 09.09.2013.
18:02
mozzartsport.com

EP: Finci šokirali Grke

Finska je neverovatnim zalaganjem, sjajnom igrom u napadu, odličnim procentom šuta iz igre - 28/55 i fenomenalnom rolom Peterija Koponena, koji je meč završio sa 29 poena (5/7 za tri, 5/8 za dva) stigla do šokantne pobede i mesta u drugom krugu! Izabranici Henrika Detmana su još od pobede nad Turskom u prvom kolu pokazali da će biti tvrd orah, ali ovome se niko nije nadao!

Osim Koponena, dobru partiju pružio je Kimo Murinen, koji je meč završio sa 15 poena, dok je Tuka Koti dodao 14. Nikos Zisis je na drugoj strani ubacio 19 koševa, dok je Vasilis Spanulis dodao 17, ali je zato imao čak sedam izgubljenih lopti.

Ukrajina je pobedom nad Velikom Britanijom rezultatom 87:68 i definitivno obezbedila mesto u drugom krugu, a sada je samo pitanje koliko bodova će momci Majka Fratela odneti dalje. Uz Finsku i Letoniju verovatno i najprijatnije iznenađenje prvog kruga takmičenja je već u trećem minutu meča stekla prednost od pet poena razlike (11:6), a od tog momenta ona je samo rasla. Početkom treće četvrtine zahvaljujući pogođenom šutu za tri poena Kornijenka razlika je otišla i na +22 (53:31), a najviše poena na meču postigli su Zajtsev i Natjažko, po 11, dok su Džeter i Mišula dodali po deset.

Španija je ubedljivom pobedom nad Gruzijom (83:59) završila prvu fazu takmičenja, a priliku da zaigraju, ali i da upišu poene imali su svi igrači. Najefikasniji među njima bio je Riki Rubio sa 16 poena, dok je Serhio Rodrigez ubacio 15. Na drugoj strani Šermadini je bio jedini igrač sa dvocifrenim učinkom, a meč je završio sa deset poena.

2024 © - Vesti online