Ponedeljak 09.09.2013.
14:50
Mozzartsport

Horor u Kijevu: Ukrajinci noževima na Engleze!

Ukrajinski huligani napali su Engleze u centru Kijeva

Ukrajina i Engleska sutra biju možda i odlučujuću bitku za odlazak na Svetsko prvenstvo, a meč je nažalost već dobio krvavu uvertiru. Trojica engleskih navijača primljeni su u bolnicu sa povredama glave i ruku koje su zadobili tokom sukoba sa grupom mladih Ukrajinaca uoči meča kvalifikacija za prvenstvo sveta u Kijevu.

Kako je saopštila ukrajinska policija, oko 40 engleskih navijača, koji su doputovali da podrže svoj tim, provodili su popodne u kafiću u glavnoj kijevskoj ulici kada je rasprava sa grupom Ukrajinaca prerasla u tuču.

Šest neidentifikovanih ukrajinskih mladića, čija su lica bila maskirana, a kojima se tokom tuče pridružilo još 15 ljudi, uspeli su da pobegnu pre nego što je stigla policija.

Trojica Britanaca hospitalizovana su zbog povreda glave i ruku, saopštila je policija. Oni su otpušteni iz bolnice pošto su primili hitnu medicinsku pomoć. Prema izjavama očevidaca engleski navijači su povređeni ubodima noževima i udarcima flašama.

Rivalitet Ukrajinaca i Engleze datira još od prošle godine i EP koje je Ukrajina organizovala zajedno sa Poljskom. Englezi su još uoči početka takmičenja dizali frku oko rasizma, što je Ukrajince propisno iznerviralo. Tenzije su povećane posle međusobnog meča u kojem su Englezi slavili, ali je Ukrajincima poništen regularan gol Marka Devića kada je Džon Teri izbacio loptu iza gol linije.

2024 © - Vesti online