Petak 06.09.2013.
10:30
D. Vučić - Vesti

Šampioni se ispromašivali i ispustili pobedu

Odličan početak: Nemanja Maksimović postiže vodeći gol

Nova generacija „orlića“, koji su nedavno u Litvaniji postali evropski šampioni, bila je na dobrom putu da ostvari pobedu i to ubedljivim rezultatom, a na kraju se morala zadovoljiti i sa nerešenim ishodom.
 

Srbija - Belgija 2:2
SRBIJA: Šuljagić, Vico (84. Jovanić), Milošević (68. Švonja), Milinković-Savić, Babić, Simić (61. Pantić), Maksimović, Gaćinović, Antonov, Cvetković, G. Ilić (46. Mandić).
BELGIJA: Pirard, Kastanj, Boserts (72. Fiore), Denajer, Rivituso (80. Lopez), Marke, Dirks, Vandepute (46. Origi), De Man (46. Gerkens), Kanepil (63. Lokinjo), Kupman.
STRELCI: Maksimović u 23. i Simić u 27. minutu za Srbiju, a Lokinjo u 72. i 74. minutu za Belgiju.STADION: Spartaka u Subotici. GLEDALACA: 200. SUDIJA: Aleksandar Vasić.
IGRAČ UTAKMICE: Fransoa Marke (Belgija)

Efektnim golom zlatnog dečka Nemanje Maksimovića Srbija je povela, a samo četiri minuta kasnije posle njegove efektne asistencije Bazelovog igrač Veljko Simić pogodio je za 2:0. Još brže su Belgijanci izjednačili, u roku od nepuniog tri minuta, pošto je rezervista Lokinjo iskoristio dve greške u našoj odbrani. A u međuvremenu srpski omladinci promašili su najmanje pet – šest idealnih šansi, pogodili prečku i stativu. Gaćinović čak tri puta, Simić i Mandić po dva puta i još Maksimović bili su u idealnim pozicijama da obezbede pobedu.


Sve te promašaje mogao je da kazni Dirks u 90. minutu, pa je ispalo da su izabranici selektora Veljka Paunovića na kraju još bili i srećni što nisu izgubili.
U drugoj utakmici protiv Ukrajine naši omladinci biće jači za novovopečenog Partizanovog prvotimca i člana mlade selekcije Andriju Živkovića.


U drugom meču prvog dana turnira vicešampion Evrope Francuska pobedila je izrael sa 1:0.

2024 © - Vesti online