Nedelja 08.09.2013.
10:14
D. Vučić - Vesti

Srbija bez finala: "Orlići" nisu imali sreće

Nedostajao treći pogodak: Gužva pred golom Ukrajinaca

Omladinska reprezentacija Srbije (U-19) pobedila je Ukrajinu sa 2:0 (2:0), ali je zauzela drugo mesto u grupi i u ponedeljak će se boriti za 3. mesto.

Podvig Mađara
U grupi A Belgija i Srbija imaju po četiri boda, ali su Belgijanci prvi zahvaljujući većem broju datih golova 5:3, naspram 4:2. Ukrajina je bez bodova.
U grupi B dogodilo se veliko iznenađenje, pošto su Mađari savladali favorizovanu Francusku sa 3:1 i zauzeli prvo mesto sa tri boda, zahvaljujući boljoj gol razlici (3:2). Izrael (1:1) i Francuska (2:3) takođe imaju po tri boda.
U ponedeljak za prvo mesto igraju Mađarska i Belgija, za treće Srbija i Izrael i za peto Francuska i Ukrajina.

Izabranici Veljka Paunovića baš nisu imali sreće da ostvare potrebnu pobedu od tri gola razlike, zauzmu prvo mesto i bore se za trofej.


U izvanrednom ambijentu i nošeni podrškom oko 1.500 mladih Vrbašana "orlići" su krenuli silovito baš kao u prvom meču sa Belgijom stvorili pet, šest idealnih prilika i postigli dva efektna gola.


Prvo je novi Partizanov biser Andrija Živković postigao evrogol, a onda je za samo tri minuta precizan bio i napadač Vojvodine Mijat Gaćinović.


Niko nije sumnjao da će u nastavku biti još golova, ali je to najpre sprečio sudija Labus. On je ishitreno već u 46. minutu pokazao Sergeju Milinkoviću - Saviću drugi žuti, odnosno crveni karton, zbog navodnog simuliranja.


Bez najveće radilice u timu "orlići" se nisu snašli gotovo celo drugo poluvreme. Borili su se kao lavovi sa igračem manje, ali su tek u poslednjih špet minuta meča stvorili još tri izgledne šanse. Veljko Simić dva puta i Staniša Mandić ipak nisu bili precizni i izostao je toliko željeni rezultat.

Srbija - Ukrajina 2:0
SRBIJA: Ostojić, Vico, Babić, Cvetković, Milošević (od 70. Antonov), Milinković-Savić, Maksimović, Pantić (od 70. Jovanović), Živković (od 70. Simić), Gaćinović (od 54. Mandić), Škrbić (od 57. Spremo).
UKRAJINA: Sarnavski, Kaharaba, Burda, Polehenko, Tkačuk, Tankovski, Lukanov, Kovalenko (od 58. E. Sobol), Jaremčuk, Samevski (od 58. Tatarkov), Kalinin (od 46. Radčenko).
STRELCI: Živković u 30. i Gaćinović u 33. Minuitu. STADION: Kraj Šlajza u Vrbasu.. GLEDALACA: 1.500. SUDIJA: Anđelko Labus.CRVENI KARTON: Milinković - Savić (Srbija) u 46. minutu.
IGRAČ UTAKMICE: Andrija Živković (Srbija)Ovde pastuj text

2024 © - Vesti online