Ponedeljak 09.09.2013.
08:00
b92.net

Koje su najbolje nove avio kompanije?

Putnici imaju veliki izbor kada su avio kompanije u pitanju
 

Iako većina putnika za njih donedavno nije znala, reč je o kompanijama koje  neprestano ulažu u nove avione, osoblje i kvalitet svoje usluge, dok im stara konkurencija iz dana u dan slabi.

"Korean er"

Ovu kompaniju mnogi hvale upravo zbog usluge tokom leta u vrlo kvalitetnim avionima. U "Korean eru" je tokom leta besplatno baš sve – od odlične hrane i neograničene količine pića do jastuka i slušalica koje će vam doneti lepe stjuardese. Devojke su pritom odevene u dizajnerske uniforme koje je osmislio Đanfranko Fere.

"Etihad"

Kompanija "Etihad" kupila je JAT i napravila novu srpsku kompaniju "Er Srbija"
 

Etihad je verovatno jedan od najsportskijih avio-prevoznika. Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sponzor je fudbalskog kluba Manchester Siti, Abu Dabbi Grand Prija u Formuli 1, prvenstva Abu Dabija u golfu i britanske ragbi lige. Zato u njihovim avionima možete uživati u nizu sportskih priredbi na ekranima od gotovo 60 centimetara. Tu su i prostrana "fletbed" sedišta na kojima i košarkaši mogu da se ispruže.

"Er Kanada"

Ova kompanija ima jednu od najmlađih flota na svetu koju je za duže letove dodatno pojačala "Boing 787 avionima, poznatim i kao "Dreamliner". Američki novinari cinično dodaju da "Er Kanada", iako je smeštena u Severnoj Americi, ne gaji tradiciju neljubaznih stjuardesa, ističući da Kanađanke nisu genetski programirane da budu nepristojne. Možda je i zbog toga "Er Kanada" više puta nagrađivana kao najbolji avio-prevoznik u Severnoj Americi.

"Turkiš erlajns"

Verovatno je svima poznato da je "Turkiš erlajns" već treću godinu uzastopno izabran za najboljeg avio-prevoznika u Evropi, čime je s trona definitivno svrgnuo "Lufthanzu" i "Svis er". Osim što je po izboru agencije "Skytrax" i glasovima iz 160 zemalja izabran za najbolji u Evropi, "Turkiš er" se našao i među deset najboljih na svetu, verovatno i zbog toga što pokušava da pomiri interese putnika iz svih delova sveta. Tako, recimo, u halal obroku možete uživati uz zabavni sistem na ekranu osetljivom na dodir ili učiti turski na putu do Istanbula.

"Virdžin Amerika"

"Vidžin Amerika" nudi putnicima mnogo više nego ostale lou kost avio kompanije
 

Američka lou kost kompanija koju poseduje osnivač "Virdžin rekordsa", Britanac Ričard Brenson, od konkurencije se razlikuje jer svojim putnicima nudi mnogo više. Iako su lou kost kompanije poznate po tome da dodatno naplaćuju sve osim samog leta, Virdžin u ceni karte ima uračunatu hranu, slušalice, jastuk, kožna sedišta i satelitsku TV. Treba li napomenuti da su u Brensonovoj kompaniji stjuardese među najljepšima u branši.

"Emirejts"

Najveći prevoznik na Bliskom istoku može se pohvaliti ogromnom kolekcijom najnovijih aviona. Kada je kao najveći na svetu "Erbas" izbacio model "A380 Emirates" ih je naručio 90. Međutim, potom je usledila i nova narudžbina Boinga 777 kako bi njihov broj povećali na 185. U oba slučaja reč je o najvećoj floti tih vrsta aviona na svetu. Luksuz tokom leta opisuje i podatak da se u njihovim avionima možete čak i istuširati.

"Katar ervejs"

Najmlađa i najraskošnija svetska flota po mnogima je najbolja na svetu, a s razlogom se hvali uslugom s pet zvezdica. Skoro svi Katarovi avioni mlađi su od četiri godine, a svakog se meseca naručuju novi.

2024 © - Vesti online