Subota 07.09.2013.
16:16
mozzartsport.com, b92

Oslabljeni do kraja godine: Subotić napustio Srbiju!

Uzima "odmor": Neven Subotić
 

Nevena Subotića nećemo gledati u reprezentaciji Srbije do kraja kvalifikacija za Prvenstvo sveta 2013. u Brazilu, to znači da selektor Siniša Mihajlović neće moći da računa na štopera Borusije iz Dortmunda u mečevima sa Velsom i Makedonijom.


On je u obrazloženju rekao da se konsultovao sa trenerom Milionera Jirgenom Klopom i dobio odobrenje Siniše Mihajlovića da napravi pauzu u državnom timu.
''Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da u narednom periodu posvetim se individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem sa Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i u ovom trenutku, posle razgovora sa trenerom Jirgenom Klopom, i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam selektora za razumevanje i zahvalan sam mu na podršci“, rekao je Subotić, prenosi B92.


Subotić je pojasnio da nije sebi tako zatvorio vrata reprezentacije, već da će se u narednom ciklusu sa zadovoljstvom odazvati da bude među Orlovima.
''Ova odluka važi za period do kraja 2013, verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mesto u nacionalnom timu. Sa izuzetnom željom i ponosom, a ukoliko to selektor bude želeo, biću u sastavu ekipe od naredne godine, kako za pripremne utakmice, tako i za novi kvalifikacioni ciklus. Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Lično bih voleo da budem deo te ekipe'', naglasio je Subotić.

2024 © - Vesti online