Subota 07.09.2013.
12:56
Beta

Rodman nije "omekšao srce" Kim Džong Una

Drugari: Kim Džong Un i Denis Rodman
 

Legenda Detroit Pistonsa i Čikago Bulsa stigao je danas u Peking iz Pjongjanga.

On je novinarima koji su ga čekali na aerodromu pokazao desetine slika, neke s Kim Džong Unom, razljutio se na njihova pitanja o američkom zatvoreniku i brzo otišao do parkinga.

Po dolasku u Pjongjang pre nekoliko dana rekao da će se družiti i dobro provoditi s liderom te zemlje Kim Džong Unom, za koga je rekao da mu je prijatelj, a ne baviti diplomatijom. Rodman je odlučio da otputuje u Severnu Koreju nekoliko dana pošto
je Pjongjang odbio posetu američkog izaslanika koji je trebalo da pokuša da izdejstvuje slobodu za američkog građanina Keneta Baea.

Bae je uhapšen u novembru prošle godine i osuđen na 15 godina teškog rada zbog, kako je Pjongjang naveo, neprijateljskih delatnosti prema državi. Rodman je u maju preko američkog internet sajta TMZ rekao da će se vratiti u Severnu Koreju i da će "pokušati da izdejstvuje oslobađanje tog tipa".

Denis Rodman posle posete Severnoj Koreji

Međutim, danas je na aerodromu u Pekingu rekao da "nije njegov posao" da njega vraća. "Znate šta. Nije moj posao da pitam o Kenetu Baeu. Pitajte (američkog predsednika Baraka) Obamu o tome. Pitajte Hilari Klinton", rekao je Rodman besno novinarima na aerodromu u Pekingu.

On im je pokazao slike kako grli Kima, kako se sa njim smeje, kako razgovaraju za ručkom, i zajedno gledaju košarkašku utakmicu. On je rekao da su njih dvojica formirali blisku vezu tokom njegova dva puta u Severnu Koreju.

"On je moj prijatelj za ceo život. Ne interesuje me šta vi mislite o njemu", rekao je Rodman.

On se brzo razljutio kad su ga pitali o američkom zatvoreniku i uputio uvrede novinarima kad su ga pitali koja je bila svrha njegovog putovanja. Košarkaška zvezda je rekao agencij AP u Pjongjangu kad je napuštao hotel da ga je Kim ohrabrio da kad se vrati u SAD kaže vrlo dobre pozitivne stvari o Severnoj Koreji, i da su njih dvojica o tome puno pričali.

Rodman (51) je u februaru prvi put išao u Severnu Koreju i tada je promovisao košarku i snimio film.

2024 © - Vesti online