Subota 07.09.2013.
02:28
Beta

Britanci hoće da ulažu u Vojvodinu

Vojvodina - Plodno tlo za investiranje
 

Džadž je pozvao predstavnike Vojvodine na investicionu konferenciju koja će se do kraja godine održati u Londonu. Učestvovaće više od 70 britanskih investitora, zainteresovanih za ulaganje u Srbiju. Dodao je da Vojvodina treba da utvrdi konkretne projektne predloge i predstavi svoj potencijal.

Pročitajte još:

1. Otkupljivaće napuštene kuće po Vojvodini za mlade parove

2. "Sever Vojvodine kao sever Kosova"

Pokrajinski sekretar Bugarski je rekao da će Vojvodina predstaviti potencijal investitorima u Velikoj Britaniji i izneti im konkretne predloge, a posebno je istakao poljoprivredu, metalsku i automobilsku industriju i informacionu tehnologiju.

Predsednik Britansko-srpske privredne komore je istakao da su investitori svesni logističkih i vrednosnih prednosti Vojvodine kao regije, u neposrednom susedstvu članica Evropske unije, i s pristupom tržištu i EU, i Rusije.

Delegacija Britansko-srpske komore iz Londona posetila je i Fond za podršku investicijama u Vojvodini (VIP Fond). Vrednost stranih ulaganja u Vojvodini je oko 6,5 milijardi evra, a zahvaljujući tim investicijama otvoreno je 65.000 radnih mesta.

2024 © - Vesti online