Petak 06.09.2013.
19:29
BETA

Bekrić i Terzić nominovani za Zvezde u usponu

Sjajna godina za mladog šampiona: Emir Bekrić
 

Glasanje za najboljeg atletičara Evrope u 2013. godini i Zvezdu u usponu počinje večeras u ponoć, a biće otvoreno do petka, 27. septembra u ponoć. Rekorderka Srbije na 1.500 metara i osvajačica zlata na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu, nominovana je za nagradu Zvezda u usponu sa još 11 atletičarki.

Pored nje nominovane su i Anita Hinriksdotir, Reka Đurac, Emel Dereli, Florentina Marinku, Iren Ekelund, Dafne Šipers, Malaika Mlhambo, Sofi Flikn, Noemi Zbaren, Alesija Trost, Anegelina Žuk-Krasnova. Osvajaču bronzane medalje sa šampionata sveta u Moskvi u trci na 400 metra s preponama, Emiru Bekriću konkurencija će, takođe, biti 11 atletičara.

Pored njega novimovani su i Karsten Varhon, Viljem Belosijan, Adam Džemili, Aleksandar Ivanov, Timofej Čalij, Euzebio Kaseres, Ali Kaja, Pjer-Ambroz Bos, Dmitrij Tarabin, Valeri Pronkin i Jevgenij Lihanov. Za najbolje atletičare nominovani su: Bogdan Bondarenko, Pavle Fajdek, Mo Farah, Robert Harting, Robert Heferman, Rafael Holcdepe, Reno Lavileni, Mehedin Mehkisi, Aleksandar Menkov, David Štorl, Tedi Tango i Viteslav Veseli.

U ženskoj konkurenciji za najbolje u 2013. godini nominovane su: Abeba Aregavi, Zuzana Hejnova, jelena Isinbajeva, Jelena Lassmanova, Hana Meljničenko, Krostina Obergfel, Kristin Ohurogu, Sandra Perković, Marija Savinova, Kristina Švanic, Svetlana Školina i Valerija Starneo.

Lista kandidata sačinjena je na osnovu rezultata atletičara na Svetskom prvenstvu u Moskvi, Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu 2013. godine, Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu, juniorskom prvenstvu Evrope, a računaće se i rezultati sa mitinga Dijamantske lige i evropskoih atletiskih mitinga. Imena dobitnika, za koja će glasati navijači, mediji, članice federacije, biće poznata 12. oktobra na svečanosti u Talinu, u Litvaniji.

Navijači mogu da glasaju na Fejsbuk stranici www.facebook.com/EuropeanAthletics, a predstavnici medija na stranici www.aipsmedia.com.
 

2024 © - Vesti online