Petak 06.09.2013.
19:03
Vestionline

Putin brine da Angela ne nazbe

Putin mora da brine o Angeli
 

Za lidere najrazvijenijih zemalja sveta bila je priređena predstava "Voda i muzika" ispred dvorca Peterhof. Domaćin Putin je zna kakve mogu biti peterburške noći pa se dobro utoplio, ali "neiskusna" Angela na predstavu je došla samo u sakou.

Da se Dačić našao na njegovom mestu, on bi verovatno skinuo jaknu i ogrnuo Merkelovu, pa kud puklo da puklo, ali Putin je za nemačku kancelarku nabavio ćebence da se ne smrzne.

Ćebe greje spolja, a konjak, čaj i veselo društvo iznutra
 

Pošto se pobrinuo za gošću, njih dvoje su u društvu britanskog premijera Dejvida Kamerona uz čaj i konjak posmatrali predstavu, a u dvorcu Peterhof su za večerom nastavili razgovore o gorućim svetskim temama.

Godišnji samit lidera najrazvijenijih zemalja sveta prvi put u toku proteklih pet godina, koliko se takav skup održava, nema za glavnu temu ekonomiju, već političku krizu u Siriji.

Dopisivanje zanimljivo od umetnosti
 

Svetski lideri su u dvorac Peterhof stigli iz Konstantinovskog dvorca u selu Streljna kod "severne ruske prestonice" u dva autobusa, izveštavaju agencije. Dvorac koji je koristila porodica Romanovih izgrađen je početkom 18. veka, a palata je služila kao carska rezidencija do Oktobarske revolucije. Dvorac Peterhof je jedan od najposećenijih muzeja Rusije.

2024 © - Vesti online