Petak 06.09.2013.
15:41 >> 15:42h
Beta

Predloženo formiranje univerzitetske regionalne lige

 Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić
 

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić je razgovarao danas u Palati Srbija sa hrvatskim ministrom nauke, prosvete i sporta Željkom Jovanovićem.

Kako se navodi u saopštenju, hrvatska delegacija je predložila srpskom ministru formiranje zajedničke regionalne lige univerziteta, u kojoj bi učestvovali studentski klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Udovičić je rekao da dve države moraju da jačaju saradnju u sportu i zajedno rešavaju probleme.

"Naš zajednički cilj je da razvijemo univerzitetski sport i vrlo rado ćemo razmotriti inicijativu za osnivanje regionalne lige univerziteta, u kojoj bi trebalo uključiti sve zainteresovane zemlje u regionu. Najbitnije je da u budućnosti uspostavimo saradnju i radimo na usavršavanju postojećih odnosa. To je veoma značajno, ne
samo za Hrvatsku i Srbiju, već za čitav region", rekao je Udovičić.

Hrvatski ministar Željko Jovanović je rekao da je regionalni razvoj sporta prioritet u radu oba ministarstva i da su otvoreni za sve predloge Ministarstva omladine i sporta Srbije.

"Moramo da radimo sa mladima, da ulažemo u sportiste, da pronađemo odgovarajući model za osnivanje lige univerziteta i na taj način da jačamo odnose dve zemlje", rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online