Petak 06.09.2013.
13:26
Vestionline

Asadovo novo oružje je lepa Asma

Kako piše "ABC Njuz", sirijsko predsedništvo nedavno je otvorilo profil na Instagramu na kojem objavljuje fotografije iz svakodnevnog života predsednika Bašara al Asada i prve dame. Ali, na njima su prikazani neki drugi život, i neka druga Sirija, bez rata, razrušenih kuća, krvoprolića.

"ABC Njuz" smatra da fotorafijama želi da se pokaže da je Sirija u dobrim rukama. Glavna zvezda profila na Instagramu je lepa Asadova supruga - Asma, koja se smeši i pozira dok pomaže mladim Sirijcima, dodeljuje nagrade, razgovara sa ženama, deli hranu onima koji su ostali bez ičega...

Asma je inače, oduvek bila zanimljiva sirijskoj, ali i svetskoj javnosti. Važila je za vrlo modernu i obrazovanu pravu dama. Rođena je u Siriji, ali je većinu svog života provela u Londonu kao "Ema", gde je studirala i zaposlila se u "Dojče banci" pre nego što se verila za Asada i vratila u Siriju.

Kad je u Siriji počeo građanski rat, Asma se povukla iz javnosti, a među narodom se nagađalo da ne podržava muževljev način obačuna sa demonstrantima, a kasnije pobunjenicima. Međutim, vrlo brzo pojavila se uz njega - nasmejana.

Da je Asad malo zakasnio sa ovakvim pokušajima da pridobije javno mnenje pokazuju uglavnom negativni komentari ispod fotografija, koji šalju gomile uvreda na račun prve dame Sirije i režima njenog supruga. Ispod jedne na kojoj se smeši sa decom čak piše: "Da li ih je ubila pošto su je fotografisali?".

2024 © - Vesti online