Petak 06.09.2013.
04:50 >> 05:16h
Vestionline

Nole u polufinalu US Opena protiv Vavrinke

Novak Đoković bio je siguran u četvrtfinalu US Opena
 


Možda je Nole ušao nešto nesigurnije u meč, dozvolivši Južnom da dođe do brejk lopte već u prvom gemu duela, ali ta nesigurnost je brzo nestala - naš teniser je osvojio tri poena zaredom za vođstvo od 1:0, da bi bez izgubljenog poena oduzeo servis rivalu, a potom očas posla poveo sa 3:0 u prvom setu. Taj jedan brejk na startu duela bio mu je dovoljan - čuvajući prednost svog servisa Srbin je za 38 minuta stigao do početnih 1:0 u setovima.


I u drugom delu meča Đoković je brzo naveo vodu na svoju vodenicu - u trećem gemu oduzeo je servis Južnog, poveo sa 2:1, potom to isto uradio u petom gemu za 4:1 i praktično odredio krajnji ishod seta. Južni je uspeo da osvoji još jedan gem do kraja ovog dela igre, tako da je posle 44 minuta igre u drugom setu Novak rutinski slavio sa 6:2.

Legende na "Arturu Ešu"

Ni četvrtfinalni duel Đokovića i Južnog nije mogao da prođe bez uglednih ličnosti iz sveta šoubiznisa - ovog puta na tribinama su bile dve glumačke veličine, gromade holivudskog glumišta - ser Šon Koneri i Tomi Li Džons.

 

Šon Koneri i 

 

Tomi Li Džons


 

Bez obzira što je rezultat bio ubedljiv, ne može se reći da Južni nije pružao dobar otpor Đokoviću, naprotiv. To se najbolje videlo u trećem setu, kad je Novak malo popustio u igri, što je Rus znao da iskoristi - nošen donekle i navijanjem publike, uz 16 Đokovićevih a samo 6 svojih neiznuđenih grešaka, Južni je zasluženo dobio ovaj deo igre sa 6:3.

A onda je na red došao četvrti set - i ko je otišao na pauzu da napravi sendvič, ili do toaleta, propustio je mnogo - Novak je brzo "odvalio" Južnog, pokazavši ko je prvi igrač sveta - 6:0 za manje od pola sata igre i zaslužen plasman u polufinale, u kojem će odmeriti snage sa Stanislasom Vavrinkom, koji je iznenađujuće preslišao branioca titule Endija Mareja.

2024 © - Vesti online