Četvrtak 05.09.2013.
20:09
Beta

Sve više dokaza o ubicama novinara Pantića

Komisije za istraživanje ubistava novinara smatra da smo bliži rešavanju zločina
 


"U slučaju ubistva novinara Milana Pantića sve je više relevantnih dokaza o ubicama i inspiratorima i istraga dobija sve više elemenata kojima se osnažuje kredibilitet buduće optužnice", izjavio je predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić, a preneo B92.


Milan Pantić, dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine, ubijen je pre 12 godina.


Kako je naveo Matić, u slučaju Slavka Ćuruvije otvoreni su novi putevi istrage koji do sada nisu korišćeni, "kako bi se vrlo ubedljiva saznanja o egzekutorima i nalogodavcima i dokazala na način da je moguće podići optužnicu".


Slavko Ćuruvija ubijen je 1999. godine.


"U slučaju Dade Vujasinović, Komisija je tražila kredibilne svetske institucije da obave veštačenja i obavestena je da je Institut za bezbednost iz Vizbadena odbio da učestvuje u forenzičkom-balističkom veštačenju sa obrazloženjem 'da na žalost nedostaje dovoljno forenzičkog materijala'. Očekuje se odgovor američkog Federalnog istražnog biroa koji je takođe zamoljen da sa svojom laboratorijom i stručnjacima pomogne u tom slučaju", naveo je Matić.


On je naveo da se istraga u tom slučaju nastavlja saslušavanjima osoba koje do sada u istragama nisu davale iskaze i informacije.


Radisava Dada Vujasinović ubijena je 1994. godine.


Komisija za istraživanje ubistava novinara radila je u proširenom sastavu, uključujući i direktora Vojno-bezbednosne agencije Svetka Kovača, i specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića.


Rad u proširenom sastavu inicirala je Komisija za istraživanje ubistava novinara, a tu inicijativu je podržao Biro za saradnju obaveštajnih službi kako bi se proširio i ubrzao rad na istragama ubistava novinara. Sednici su prisustvovali i vođe istražnih timova koje su formirali direktor Bezbednosno-informativne agencije i direktor policije.

2024 © - Vesti online