Četvrtak 04.03.2010.
19:39
Srna

Silajdžić osumnjičen za ratne zločine?

Glavni za "nabavku" mudžahedina?: Haris Silajdžić

Dukić je naveo da se na spisku nalaze imena više od 7.100 osumnjičenih lica bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koji su počinili ratne zločine nad 21.000 Srba u BiH.

"Uloga Silajdžića u ratu u BiH bila je ključna kada je reč o nabavci oružja i dovođenju mudžahedina", istakao je Dukić.

On je naveo da je Silajdžić za vreme proteklog rata u BiH lično obilazio logore za Srbe, kao što su "Tarčin", "Silos" i "Čelebić", kao i ostalih 536 logora za Srbe koliko ih je bilo u Federaciji BiH.

Dukić je izrazio uverenje da će, nakon hapšenja Ejupa Ganića u Londonu i njegovog sve izvesnijeg izručenja Srbiji, biti na redu provođenje istrage i privođenje licu pravde Harisa Silajdžića, "budući da se bliže izbori u BiH, a sa njima i prestanak zaštitnog imuniteta za bilo koga od krivičnog gonjenja za ratne zločine".

Predsednik Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih Vlade RS Staša Košarac ranije je izjavio da je Tim MUP-a RS podnio Tužilaštvu BiH i okružnim tužilaštvima 925 prijava protiv 7.300 osoba za počinjene ratne zločine nad 23.000 Srba, ali da više od 90 odsto tih predmeta nikada nije procesuirano.

2024 © - Vesti online