Četvrtak 05.09.2013.
14:23
žurnal.rs

Počast Srbinu: Kingsi povlače dres Peđe Stojakovića

Ostavio dubok trag u Sakramentu: Predrag Stojaković
 

Naime, ruki Kingsa Ben Meklamor požalio se preko društvenih mreža da mu nije dozovoljeno da za narednu sezonu uzme dres sa brojem 16.

"Navijači Kingsa, boriću se za vas u dresu sa brojem 17. Postoje dobri razlozi što neću nositi 16-ticu", napisao je mlađani Ben na Tviter profilu.


Novinirima u Sakramentu sve je bilo kristalno jasno. Zato su odmah pozvali Krisa Grenedžera, predsednika Kraljeva.
"Razmišljali smo o povlačenju iz upotrebe dresa sa brojem 16. Predrag Stojaković je zbog svega što je pružio našem klubu, zaslužio takvu čast i priznanje. Međutim, to je sve što vam mogu reći u ovom trenutku", ostao je tajanstven Grenedžer.


Predrag Stojaković je za Sakramento igrao u periodu od 1998. do 2006. godine i za to vreme je imao prosek od 18,4 poena i 5,1 skoka po utakmici. Najbolje partije pružao je u sezoni 2003/04 kad je sa prosekom od 24,2 poena bio drugi strelac elitne lige. U vreme dok je Stojaković nosi dres Kingsa svaki put su stizali do plej-ofa, a najbliži tituli bili su 2002. godine kad su u nezaboravnom finalu Zapada poraženi od Lejkersa sa 4:3 u seriji.


Iz te legendarne ekipe na svodovima dvorane u prestonici Kalifornije nalaze se dresovi Krisa Vebera i Vlade Divca, a uskoro će im se, po svemu sudeći, pridružiti i 16-tica Predraga Stojakovića.

2024 © - Vesti online