Četvrtak 05.09.2013.
14:40
Beta

Meštani ne daju putarima da uđu u njive

Meštani nisu dozvolili izvođačima radova da uđu u njihove njive

Protestni skup počeo je u devet sati i trajao dva sata. Dvojicu bagerista koji su pokušali da uđu u njive i sedmoro službenika Uprave za imovinu opštine Leskovac obezbeđivao je kordon od 50 policajaca.

Seljani koji potražuju novac za oko 50 hektara zemlje nosili su transparente na kojima su za prevaru optužili "Puteve Srbije", "Koridore Srbije", državu, sudstvo i lokalnu samouprauvu. Vođa protesta Milivoje Đorđević rekao je da će se iste situacije ponavljati sve dok "Putevi Srbije" ne isplate oduzeto zemljište po cenama koje je doneo Osnovni sud u Leskovcu.
 

Problem 60 porodica iz tog kraja traje od 2011. godine, kad je počeo i sudski spor sa Putevima Srbije. Oni su se žalili na cene koje im je ponudila lokalna Uprava za imovinu, a koje su u proseku iznosile četiri evra po kvadratu.

Osnovni sud u Leskovcu doneo je rešenje da im se kvadrat plodnih oranica isplati, u proseku, po deset evra po kvadratu, ali su se "Putevi Srbije" žalili na tu odluku i ona se sad nalazi u Višem sudu u Leskovcu.

2024 © - Vesti online