Četvrtak 05.09.2013.
13:22
Beta

Vijesti: Zašto Vlada finansira Bebu?

Vladimir Beba Popović, glavni Milov cenzor, pišu "Vijesti"
 

List nastavlja da objavljuje reagovanja političklih stranaka i pojedinaca o postupku Popovića, koji je novinarima Vijesti oteo fotografski aparat i diktafon, pošto su ga fotografisali kada je izlazio iz zgrade Misije OEBS-a u Podgorici.

Stranka Pozitivna Crna Gora je ocenila da je ponašanje Popovića prema novinarima lista Vijesti "nasilničko i razbojničko". Povodom napada na novinare Vijesti, predstavnici medijskog sindikata čiji su članovi i novinari tog lista, razgovarali su crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, tražeći od njega efikasnije mere za zaštitu novinara i rasvetljavanje ranijih napada na medijske poslenike.

List Vijesti danas postavlja pitanja - "zašto crnogorska vlast Popoviću Bebi daje resurse" za njegovu nevladinu organziaciju i navodi ocene nekih nevladinih organziacija da Popović u Crnoj Gori ima "privilegovanu poziciju".

Novinari lista Vijesti Miodrag Babović i fotorteporter Luka Zeković su Centru bezbednosti u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv Popovića, zbog napada na njih. Popović je ranije više puta kritikovao pojedine crnogorske medije, a on je pominjan kao potencijalni suosnivač nekih novih medija u Crnoj Gori.

Neki mediji su, takođe, ranije navodili da je Popović blizak sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

2024 © - Vesti online