Četvrtak 05.09.2013.
15:41
Beta

Milanović: Hrvatska je majka svim građanima

A država Hrvatska je majka, ne gospodarica, majka svih svojih građana u najboljem smislu bez obzira kojim pismom pisali i koje nacionalnosti bili
 

"To je Hrvatska i tamo se poštuju hrvatski zakoni. Onome ko ne voli Hrvatsku i ko se nikada nije pomirio s tim da je Vukovar hrvatski grad, videti ćirilični natpis "Republika Hrvatska- to je noćna mora", rekao je Milanović i naglasio da se postavljanja  dvojezičnih tabli na zgradama javnih ustanova radi u najboljoj veri i ni pod čijim

"Milanoviću, za nas Vukovarce rat još traje!"

pritiscima.

"Ovo radimo radi nas, radi države. A država Hrvatska je majka, ne gospodarica, majka svih svojih građana u najboljem smislu bez obzira kojim pismom pisali i koje nacionalnosti bili", poručio je Zoran Milanović.

I danas protest zbog tabli

Više stotina ljudi i danas se okupilo u Vukovaru u kojem od ponedeljka traju protesti u organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara protiv postavljanja dvojezičnih tabli u tom gradu.

Predsednik Štaba Tomislav Josić izjavio je novinarima da će se demonostranti ponašati mirno i dostojanstvno (kao i prethodna dva dana). On je izrazio zadovoljstvo što specijalna policije više ne čuva zgrade na kojima su postavljene dvojezične table i dodao da je uveren da će uskoro biti doneta odluka da se table skinu. Ocenio je da će Gradsko veće promeniti Statut grada i da će Vukovar biti proglašen mestom posebnog pijeteta.

2024 © - Vesti online