Četvrtak 05.09.2013.
11:44
Vestionline

Uskoro nastavak kultnog "Lovca u žitu"

Selindžer do kraja života pisao, ali samo za sebe
 

Povučeni pisac, najpoznatiji je po svom romanu "Lovac u žitu" iz 1951. godine, poslednjih 45 godina svog života nije objavio ni jednu knjigu iako je svakodnevno pisao. Preminuo je u 91. godini.

Tvorci novog dokumentarnog filma o Selindžeru otkrili su naslove pet knjiga koje će se objaviti u periodu od 2015. do 2020. Scenarista dokumentarca, Šejn Salerno, koji je uložio čitavu deceniju i dva miliona dolara vlastitog novca, navodi da je Selindžer ostavio instrukcije da se posle njegove smrti objavi nekoliko radova koje je napisao tokom decenija izolacije u svom domu u Nju Hempširu.

Ljubitelje "Lovca u žitu" obradovaće vest da se njegov glavni junak, Holden Kolfild, vraća u priči "Poslednji i najbolji Petar Pan", kojui je Selindžer napisao 1962. godine.

"Dnevnik kontraobaveštajnog agenta" govori o periodu kada je Selindžer ispitivao ratne zarobljenike, dok je radio u kontraobaveštajnoj službi. "Ljubavna priča Drugog svetskog rata" govori o njegovom kratkom braku sa Silvijom, nacističkom saradnicom. "Religijski priručnik" prikazuje pojedinosti njegovog iskustva sa hinduizmom, religijom kojoj se kasnije potpuno okrenuo. "Kompletna hronika porodice Glas" imaće pet kratkih priča o starom junaku Sejmuru Glasu.

Kako bi ispoštovali autorovu opsesivnu želju za tajnosti, porodica Selindžer i izdavači nisu dali nikakvu zvaničnu izjavu o dokumentarcu, pratećoj knjizi i najavljivanom igranom filmu.

2024 © - Vesti online