Četvrtak 04.03.2010.
18:14
Vestionline

Kako da poboljšate seks i orgazme

Joga kroz niz vežbi i tehnike disanja oslobađa od stresa i opušta telo, što je bitan preduslov za vođenje normalnog seksualnog života.

Ako se praktikuje na ispravan način, joga pročišćava um, "popravlja" telo i oslobađa dušu. S obzirom da seks predstavlja jedinstvo tela i uma, logično je da ga joga može poboljšati, a za to postoji nekoliko razloga:

● Poboljšana senzualnost


Joga pomaže ljudima da se oslobode anksioznosti i da u seks uđu sa svežom energijom. Kada ljudi nisu pod stresom aktivniji su u seksu. Joga pomaže i da bolje shvatite sebe, ali i da imate više razumevanja i empatije za potrebe drugih.

● Bolji orgazmi


Određene vežbe otklanjaju napetost mišića što doprinosi fleksibilnosti genitalnih mišića. Kroz te vežbe joga pomaže jačanju mišića donjeg dela karlice i polnih organa.

● Bolja kondicija i izdržljivost


Joga jača kondiciju i može biti zamena za pravi trening. Određene joga vežbe pomažu i pri sticanju izdržljivosti, a telo koje je izdržljivije može duže da učestvuje u seksualnoj igri.

● Nove poze


Ako telo nije fizički spremno neke je poze u seksu teško ili gotovo nemoguće izvesti. Praktikujući jogu postajete razgibaniji i telo je spremnije za isprobavanje novih poza.

2024 © - Vesti online