Sreda 04.09.2013.
09:22 >> 09:42h
Vestionline

Ubio se silovatelj Kastro iz Klivlenda

Presudio sam sebi - obesio se u ćeliji
 

Nekada vozač školskog autobusa, Arijel Kastro (52) je 1. avgusta osuđen na doživotnu robiju i još 1.000 godina zatvora, za silovanja, otmicu i druga krivična dela.
 

Si-Bi-Es javlja da je Kastro pronađen u utorak uveče kako visi u svojoj ćeliji u Orijentu (Ohajo).

"Bio je pod posebnim nadzorom što znači da je bio sam u ćeliji i da je obilažen svakih 30 minuta. Kad su ga pronašli, lekari su pokušali da ga reanimiraju, bezuspešno", saopštile su zatvorske vlasti.

On je od 2002. do 2004. prvo oteo Mišel Najt, pa Amandu Beri i na kraju Ðinu de Hesus. Žene su uspele da se oslobode u maju 2013. Najstarija od otetih žena, Najt, danas ima 32 godine.

U prljavoj, zamračenoj kući, u kojoj su nesrećne žene držane pod ključem, pronađeni su lanci teški 42 kilograma. Kako su ispričale, divljački su tučene i silovane.

Tokom zatočeništva, Najtova je četiri puta ostajala trudna. Kastro je te trudnoće prekidao tako što ju je danima izgladnjivao, udarao i skakao po njenom stomaku. S druge strane, Kastro je "dozvolio" Berijevoj da rodi dete krajem 2006. Otkad je zatvoren, više puta je tražio da vidi Berijevu, ali je sudija odbio te zahteve kao nedolične.

Da smo znali za otmice prijavili bismo brata

Kastro se na suđenju branio da nije nasilan čovek i da je postupao impulsivno, kao žrtva seksualne zavisnosti. Priznao je krivicu, nakon što je tužilac pristao da za njega ne traži smrtnu kaznu, prenosi AFP.

Nakon izricanja presude, vlasti Klivlenda su srušile Kastrovu kuću.

2024 © - Vesti online