Sreda 04.09.2013.
09:00 >> 13:03h
Beta

I Rusija za rat u Siriji?!

Postoji mogućnost da Moskva podrži rezoluciju UN ukoliko bude dokazano da je Damask koristio hemijsko oružje: Putin
 

Putin je u intervjuu agenciji Asošiejted pres i ruskoj državnoj televiziji Kanal jedan sinoć govorio o hipotetičkoj mogućnosti da Moskva podrži rezoluciju UN ukoliko "bude dokazano da je Damask koristio hemijsko oružje".

"Ne isključujem to ali želeo bih da vam skrenem pažnju na jedan apsolutno ključni aspekt. U skladu sa međunarodnim zakonom samo Savet bezbednost UN može da odobri upotrebu sile protiv jedne suverene zemlje. Bilo koji povod ili metod koji bi bio upotrebljen da opravda upotrebu sile protiv nezavisne suverene države je nedopustiv i može se samo tumačiti kao agresija".

Putin je takođe rekao da je Rusija obustavila isporuku raketa zemlja vazduh S-300 Siriji.

Putin je rekao da se nada da će on i predsednik SAD Barak Obama imati "ozbiljne

Obavezno:

Dobio podršku: Obama kreće u rat!

razgovore" u Sankt Peterburgu, gde će se 5. i 6. septembra održavati samit lidera grupe 20 privredno najjačih zemalja sveta (G20).

"Predsednika Obamu nije izabrao američki  narod da bi bio ljubazan prema Rusiji. I vašeg poniznog slugu nije izabrao ruski narod da bude ljubazan prema nekom. Mi radimo, raspravljlamo oko nekih pitanja. I mi smo ljudi. Nekad se jedan od nas razljuti. Ali želeo bih da ponovim jos jednom da globalni zajednički interesi čine dobru osnovu za nalaženje zajedničkog rešenja za naše probleme".

2024 © - Vesti online