Četvrtak 04.03.2010.
17:13
Vestionline

Ekskluzivno: Sa snimanja spota Čole i Brege

Spot za pesmu "Manijači" snimljen je pre dva dana u Sarajevu gdje je Zdravko otišao da poseti prijatelje. Pošto je Bregović bio u svojoj vikendici na Jahorini, našli su se, ušli u studio "Pink BiH" i "na jedan" snimili spot.

Režiser Ahmed Imamović pokazao je kako se i u jednoj sobi golih zidova i bez ikakvog nameštaja sa scenografijom koju čine dve aluminijumske stolice i dve čaše vode može snimiti interesantan spot. Brega i Čola deluju kao dva tinejdžera kojima roditelji nisu kod kuće pa mogu da odvrnu muziku do daske, pevaju, sviraju, luduju i klibere se...

U pesmi, stari sarajevski drugari lutaju po mestima gde su se nekad ludo zabavljali i pevaju "Manijače, manijače, cipele mi gore”... Zavirite u tekst duet pesme Čole i Brege....

"Ovo je pesma o tome kako smo ja i moj drug išli u diskoteku da plešemo”, kaže Bregović na početku pesme. Muzika je vesela, za igranje i lumpovanje, kao i priča koja je prati.

Evociranje uspomena na ranu mladost i skitnju po diskotekama uvek je šaljivo, pa i spot obiluje gegovima.

Tako Čola i Brega pokušavaju da istovremeno uđu na vrata pa se zaglavljuju, onda obojica kreću da sednu na istu stolicu pa se na trenutak Brega nađe u Čolinim krilima!

Sve to prati zanosan zvuk truba u ritmu koji vas prosto tera da pocupkujete na stolici na kojoj sedite, a ako prilike dozvoljavaju - i da zaigrate. "Manijače, manijače, cipele mi gore, odavno se nije ljuljalo do zore”, kaže Brega Čoli, a ovaj mu odgovara: "Manijače, manijače, da te nešto pitam, ili ćeš da igraš, ili ću da igram."


Brega u improvizovanu sobu svaki čas unosi instrumente, pa njih dvojica prvo sviraju trubu i trombon, a zatim Brega uzima bubanj, a Čola svira ukulele. U veselom tekstu koji su na Zdravkovu muziku napisali Marina Tucaković i Goran Bregović ima i erotike. U jednom delu oni opisuju situaciju u diskoteci i pjevaju:

"Ma hajde, manijak, upadaj u mravinjak. Ne brini se, javlja mi se, to će biti dobra noć. E, seva minjak pun k’o ribnjak. Radi piće, bogami će biti onih stvari, hajde mali, to smo uvek znali.”


 

2024 © - Vesti online