Utorak 03.09.2013.
21:14
Index.hr

Milanović: Rat je gotov, ćirilica ostaje

HDZ je kriv za lomljenje tabli: Zoran Milanović
 

Premijer Hrvatske je istakao da je od Zakona o amnestiji prošlo više od 20 godina.

"Hrvatska u pobedi mora pokazati velikodušnost, a u miru dobru veru i dobru volju, i poštovati zakone", kaže Milanović, prenosi HRT.

Vrlo jasno je šef Vlade rekao kako smatra da odgovornost za nasilne proteste u Vukovaru leži na HDZ-u.

"HDZ je politički odgovoran za ovo. Ne mogu optužiti HDZ da je uputio ljude da čekićima razbijaju table, da razbijaju državnu imovinu, da napadaju policiju. Ne mislim da je HDZ to direktno napravio, ali politička odgovornost je ogromna. Ceo dan ih nije bilo! Ceo dan su gospoda iz državnog vrha HDZ-a izbegavali odgovornost i komentar, i to prepuštali lokalnim kabadahijama", izjavio je Milanović.

Poručio je kako neće doći do odlaganja postavljanja dvojezičnih ploča. "Takve mogućnosti - nažalost ili na sreću - nema. Nekome je to nažalost, meni to nije na sreću. Mogu shvatiti da jedan broj ljudi nije time oduševljen, ali ako ćemo biti civilizovana država koja štiti nacionalne manjine i poštuje zakone, onda to moramo učiniti i učinićemo", zaključio je Milanović.

Nakon jučerašnjih nereda u Vukovaru zbog postavljanja dvojezičnih tabli, situacija je bila napeta i danas. Na ulicama održan protest.

2024 © - Vesti online