Utorak 03.09.2013.
19:15
BETA

Rakitić: U Beograd dolazimo po pobedu!

Optimista: Ivan Rakitić
 

"Protiv Srbije u Beogradu nas ne zanima remi, idemo po pobedu. U svakoj utakmici idemo po tri boda, pa će tako biti i u petak u Beogradu. Svi želimo na Svetsko prvenstvo, želja je ogromna i zbog toga razmišljamo jedino o trijumfu," rekao je Rakitić na konferenciji za novinare u Zagrebu, prenosi Hina.

Kapiten Sevilje je zadovoljan i formom svojih saigrača u reprezentaciji.

"Svi smo prošli pripreme, u punoj smo formi, dobro radimo i optimizam je tu," dodao je Rakitić.

"Nadam se da će stadion biti pun, jer mi igramo odlično u takvoj atmosferi. Međutim, nema veće razlike od gostovanja u Briselu, Madridu ili Beogradu. Svi smo igrali na takvim stadionima," kazao je Rakitić.

Rakitić je svestan da ce Srbija u beogradskom okršaju biti jača za dvojicu igrača Benfike - Nemanju Matića i Lazara Markovića.

"Nema potrebe za čuvanjem nekog posebnog igrača. Srbija ima kvalitetan tim, biće jači nego u Zagrebu. Znamo da neće biti lako, ali mi moramo da razmišljamo o sebi i svojoj igri, a ne o njima. Želimo da oni razmišljaju o nama, kazao je on.

Na pitanje da će reprezentativci kalkulisati na ishod meča u Glazgovu gde će Škotska dočekati lidera grupe - Belgiju, Rakitić je rekao da je najvažnije da oni "obave posao" u Beogradu. Vezni fudbaler Volsfburga Ivan Perišić je rekao da će za uspeh biti ključno da se ponovi igra iz prvog poluvremena zagrebačke utakmice u kojoj je Hrvatska pobedila s 2:0.

"Ako ponovimo igru iz prvog poluvremana te utakmice, mislim da se nemamo člega bojati", kazao je Perišić.

Srbija će u Beogradu u petak od 20.45 igrati protiv Hrvatske u utakmici Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.
 

2024 © - Vesti online