Utorak 03.09.2013.
20:55
Vestionline

Ima pet godina i sam pilotira avionom

Pozdrav kapetana, malog Duodua
 

Dečakov otac He Liešeng sebe naziva "ocem orlom", a prošle godine su on i sin privukli pažnju medija pošto su objavljene fotografije dečaka koji je radio sklekove u snegu u Njujorku

Otac odan vaspitanju svog sina, sada je platio privatne časove letenja za dečaka i želi da kontaktira ljude iz Ginisove knjige rekorda kako bi zabeležili podvig njegovog sina. Kako pišu kineski mediji, sa dečakom je tokom čitavog leta bio i pravi pilot koji je sve nadzirao.

"Njegov prvi let bio je veoma uspešan i nije uopšte bio uplašen", napisao je Liešeng na Veibu, kineskoj verziji Tvitera.

Otac je poznat u Kini po režimu dnevnih treninga na koje primorava svog sina. Kada se snimak dečaka u zavejanom Njujorku pojavio na Jutjubu javnost je bila toliko besna da su mnogi tražili da dete bude oduzeto roditeljima. Kivni su bili i na majku, koja se takođe čuje na snimku kako ga bodri, dok on moli za zagrljaj.

Dečak i njegov čudni otac posle uspešnog leta
 

Liešeng svog sina trenira i da se takmiči u jedrenju protiv dosta starije dece. Svoje ponašanje pravda time da je njegov sin rođen nekoliko meseci ranije, zbog čega je morao da sprovodi razne testove i treninge fizičke i mentalne izdržljivosti kako bi dečak ojačao.

Prošle godine, Liešeng je sa dvoje dece spasen sa planine Fudži u Japanu, pošto je ignorisao upozorenja o vremenu. Sa sobom je poneo samo čokoladicu i čašu vode, misleći da će tokom puta naići na prodavnicu. Naravno, nisu imali ni prikladnu odeću.

2024 © - Vesti online