Utorak 03.09.2013.
17:31
Beta

Antić o saobraćaju učio kod Đilasa

Aleksandar Antić na prvoj sednici vlade
 

Na primopredaji ministarske funcije, Antić je najavio da će njegovi prioriteti biti nastavak izgradnje velikih infrastrukturnih projekata i održavanje postojeće infrastrukture. Kako je istakao, najveći izazovi su saobraćajni koridodori 10 i 11 i stavljanje u funkciju svih potencijala saobraćaja, kako bi se omogućio ekonomski razvoj, ekonomski rast i otvaranje novih radnih mesta.

Antić je najavio da će za sedam do 10 dana javnosti predstaviti plan rada Ministarstva saobraćaja Srbije, na čije čelo je došao u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije.

"Nisam ja graditelj, ali sam tokom karijere u gradskoj upravi Beograda učestvovao u velikim infrastrukturnim projektima i imam iskustvo u njihovom organizovanju", rekao je on i kao primere naveo izgradnju mosta Zemun-Borča preko Dunava, saobraćajnu obilaznicu oko Beograda i rekonstrukciju mosta "Gazela".

Aleksandar Antić je do sada obavljao dužnost predsednik Skupštine Grada Beograda, a za ministra saobraćaja ga je predlozila Socijalistička partija Srbije u kojoj je član Predsedništva stranke.

2024 © - Vesti online