Sreda 04.09.2013.
08:00
tportal, Vestionline

Da li je normalno imati seks jednom dnevno (i češće)?

Samo što su završili, a on bi još? Tu nema problema, ako je i ona "za"
 

Mnogi parovi na početku veze i u fazi medenog meseca osećaju snažnu požudu, pa  vrlo često praktikuju seks svaki dan, i to je sasvim u redu. To je deo zdravog seksualnog života i odražava strast koju partneri osećaji jedno za drugo dok žele da se intimnije dobro upoznati.

Ukoliko su partneri već neko vreme u vezi, npr. nekoliko godina, a i dalje svakodnevno uživaju u seksu, mnogi će pitati: "Kako?!" ili "U čemu je vaša tajna?".

Postoji nekoliko načina komunikacije u vezi, verbalno i neverbalno, a komuniciranje i međusobno povezivanje kroz seksualnu intimnost je sjajan način učvršćivanja veze među partnerima.

Jedini problem nastaje kada jedan partner više ne želi toliko često seks. E tada morate "pregovoriti". Većina partnera u nekom trenutku veze suoči se s ovim problemom. Međutim, jasna i otvorena komunikacija najbolji je način da oba partnera budu zadovoljna i da njihove potrebe budu zadovoljene.

Drugi problem javlja se ukoliko su se partneri toliko fokusirali na seks da ne znaju da se povežu na neki drugi način.

Seks može biti odličan način povezivanja, rešavanja sukoba i izvor užitka i zabave, ali on nikako ne sme da bude jedina aktivnost u kojoj oba partnera uživaju i jedina zajednička aktivnost. Za početak, potražite (pronađite) i druge zajedničke interese, koji god oni bili.

Kad je prečesti seks problem

Postoji nekoliko znakova koji mogu ukazivati da vaš svakodnevni seks nije baš zdrav i da se graniči sa seksualnom ili ljubavnom zavisnošću ili pak prisilom.

Ako vrlo često razmišljate o seksu, planirate svoju sledeću seksualnu aktivnost, zaboravljate na obaveze, tražite seks veći deo dana ili noći, pa zbog toga ne možete da se fokusirate na posao, učenje i dnevne obaveze.... tada imate problem i trebalo bi da potražite pomoć seksologa.

2024 © - Vesti online