Utorak 03.09.2013.
12:12
BETA

Sutra počinje Evropsko prvenstvo u košarci

 

Ekipe 24 evropske zemlje su se već smestile u gradovima u kojima će sutra početi takmičenje po grupama. Ekipa Srbije igra u Grupi B u Jesenicama protiv Makedonije, Litvanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Letonije.

U Grupi A takmiče se Ukrajina, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Izrael i Belgija, u Grupi C Poljska, Slovenija, Španija, Hrvatska, Češka i Gruzija, a u Grupi D Finska, Grčka, Rusija, Italija, Švedska i Turska. Na ovogodišnjem prvenstvu učestvuje šest ekipa država sa prostora bivše Jugoslavije. Gradovi i sportski objekti u kojima će biti održana grupna faza su spremni za veliki košarkaški događaj.

Do sada je prodato 90.000 ulaznica, a organizatori veruju da će i preostalih 50.000 biti prodato tokom grupne faze i za finale. Za one koji ne dobiju ulaznice, ispred sportskih objekata i u brojnim kafićima biće organizovano gledanje utakmica na velikim ekranima. Televizija Slovenija će prenositi sve utakmice na svom drugom kanalu.

Zadovoljni su i hotelijeri, jer je u pomenutim gradovima i u njihovoj okolini nemoguće dobiti slobodno mesto, a najzadovoljniji su turistički radnici, koji očekuju veliki turistički priliv gostiju ljubitelja košarke iz cele Evrope i sveta. Kontrole na ulazu u dvorane biće stroge i gledaocima pod uticajem alkohola neće biti dozvoljen ulazak, a najveći problem, kako ističu organizatori, biće parkiranje automobila, jer parkirališta u mestima i oko sportskih objekata imaju ograničen broj mesta. Zato se gledaoci pozivaju da na utakmice dođu gradskim prevozom, a vlasnici ugostiteljskih objekata poručili su da goste neće opteretiti visokim cenama. Tako će žestoko alkoholno piće koštati oko 1,70 evra, a pivo do dva evra.

Evropsko prvenstvo završava se 22. septembra.
 

2024 © - Vesti online