Utorak 03.09.2013.
11:50
Beta

Kacin: Bravo Srbijo! Sledi nova faza evrointegracija

Jelko Kacin

Kacin je u pisanoj izjavio naveo da je od ključnog značaja to što je vlada potvrdila svoju posvećenost primeni Briselskog sporazuma s Prištinom, što će osigurati skoro održavanje međuvladine konferencije čime i de facto počinju pregovori Srbije o članstvu u EU.

"Očekujem da će rekonstruisani kabinet premijera Ivice Dačića pristupiti rešavanju ekonomskih izazova s dodatnom energijom i ciljem što skorijeg otvaranja prvih poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU", navodi se u izjavi.

Pročitajte sve o rekonstrukciji Vlade Srbije OVDE

Kako je dodao, rekonstrukcija vlade dolazi neposredno posle stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, čime je Srbija i formalno ušla u novu fazu integracija.

"Smatram da je od ključnog značaja da je vlada potvrdila svoju posvećenost primeni Briselskog sporazuma, što će osigurati skoro održavanje međuvladine konferencije čime i de facto počinju pregovori Srbije o članstvu u EU. Kako je vladavina prava ključan elemenat evropskih integracija, smatram da vlada treba da iskoristi trenutak rekonstrukcije da intenzivira reformu pravosuđa i implementira Strategiju za borbu protiv korupcije i time osigura nesmetano otvaranje pregovaračkih poglavlja", rekao je Kacin.

2024 © - Vesti online