Utorak 03.09.2013.
03:05
Vestionline

Ferer eliminisao Tipsarevića

Janko Tipsarević završio učešće na US Openu

U sjajnom meču u kojem su oba rivala ostavila poslednji atom snage, bolje se snašao Španac, koji je u zavšnicama setova imao više koncetracije i sreće od našeg tenisera. Tipsarević može da žali za plasmanom u četvrrfinale jer je u sva četiri seta prvi stizao do brejka, ali nije uspeo da izdrži pritisak.

Ferer je sa osnovne linije čekao svaki kiks Tipsarevića, koji je agresivnom igrom pokušao da slomi otpor Španca. U presudnim trenucima, prosto je neverovatno koliko je Ferer imao sreće jer je nekoliko ključnih lopti završavalo na liniji.

Taj-brejkovi su bili kobni za Tipsarevića. U četvrtom, ispostavilo se poslednjem setu, Janko je kod rezutata 6:5 za Ferera uspeo na svoj servis da spasi dve meč lopte i sa četiri uzastopna poena dođe do taj-brejka. A u njemu, kao i u prvom setu, bolje se snašao Ferer.

Španski teniser poveo je na startu 3:0, uzevši dva mini brejka, što je bilo dovoljno da lako osvoji odlučujući poen. Kod rezultata 6:2 u taj-brejku, Janko je spasio jednu meč loptu (treću na meču), ali onda Tipsarević greši sa osnovne linije i tako završava učešće na US Openu.

2024 © - Vesti online