Utorak 03.09.2013.
00:05
Beta

Skupština izabrala nove ministre

Novi ministri u Vladi Srbije (sleva na desno): Lazar Krstić, Nebojša Rodić, Igor Mirović, Saša Radulović, Aleksandar Antić, Dragan Glamočić, Tomislav Jovanović, Ivan Tasovac, Vanja Udovičić, Aleksandar Vulin i Branko Ružić
 

Podršku novim ministrima, pored poslanika vladajuće koalicije, dali su i poslanici SPO-DHSS i samostalni poslanici Zaharije Trnavčević i Sanja Jeftić Branković, izabrana na listi Liberalno demokratske partije. Uzdržan je bio 51 poslanik.

Novoizabrani ministri rekonstruisane Vlade Srbije položili su zakletvu i obavezali se na odanost Srbiji i da će dužnost obavljati savesno i odgovorno. "Svojom čašću se obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon i da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i da ću biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", navodi se u tekstu zakletve koju su ministri položili.

Novi ministar finansija je Lazar Krstić, ministar odbrane Nebojša Rodić, ministar za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj Igor Mirović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, a ministar privrede Saša Radulović.

Novi ministar kulture i informisanje je Ivan Tasovac, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, ministra bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, ministar prosvete i nauke Tomislav Jovanovića, a ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin.

Izmenama Zakona o ministartsvima koje su usvojene u četvrtak, 29. avgusta, utvrđeno je da nova vlada ima 18 resora i dva nova ministra bez portfelja.

2024 © - Vesti online