Utorak 03.09.2013.
01:44 >> 11:08h
Vestionline

Američki vojnici neće da ratuju u Siriji

U američkim uniformama šalju antiratne poruke
 

Prema reakcijama na Tviteru, čini se da je Amaš u pravu kada kaže da su vojnici uglavnom protiv ulaska u novi rat. Na njegov "tvit" reagovali su brojni veterani američke vojske i mornarice, koji su američkom Kongresu poručili da odbije predlog Baraka Obame da napadne Siriju. Kao prilog navode se i fotografije, koje kruže društvenim mrežama.
 

Pitanje je da li se iza poruka "Nisam pristupio vojsci da bih se borio u tuđim građanskim ratovima" i "nisam u vojsci da bih se borio za Al Kaidu u sirijskom građanskom ratu" kriju lica pravih američkih vojnika ili je u pitanju kontrapropaganda Sirijaca odanih predsedniku Bašaru al Asadu. Sumnju unose nevešto napisana slova, što ne čudi ako pretpostavimo da su pisali Sirijci, koji inače koriste arapsko pismo.

U međuvremenu, stiglo je saopštenje da je ove fotografije na sajt američkih marinaca postavila Sirijska elektronska vojska (SEA), hakerska grupa koja je na kratko oborila stranicu.

- Napadači sajta su ostavili potpis "SEA", što je skraćenica za "Sirijsku elektronsku vojsku", potvrdio je zvaničnik američkih marinaca Erik Flanagen.

Sirijski hakeri su američkim marincima poručili da bi "sirijska vojska trebalo da bude njihov saveznik, a ne neprijatelj", a da bi od američke intervencije u Siriji profitirala samo Al Kaida.

2024 © - Vesti online