Ponedeljak 02.09.2013.
21:18 >> 21:19h
Beta

Radnički iz Kragujevca istupio iz zajednice ligaša

 

Koordinacioni odbor Vaterpolo saveza Srbije je formiran kao upravni organ do izbora novog rukovodstva i predsednika te organizacije.

"Radnički je od formiranja Koordinacionog odbora aktivno učestvovao u radu ovog tela, ali zbog konstantnog neslaganja sa pravcima razmišljanja i planovima za budućnost VSS, Radnički ne želi da učestvuje u njegovom daljem radu", navodi se u saopštenju.

Kao razloge ove odluke Radnički je naveo to što ništa nije urađeno u cilju unapređenja  ambijenta, kvaliteta i regularnosti takmičenja, života i funkcionisanja klubova članica.

Zajednica, kako piše Radnički, ništa nije uradila na temu obuke sudija, klubova za rad sa mladima, trenera i klubova, na temu samofinansiranja i olakšanja u finansiranju i funkcionisanju, kao ni medijske afirmacije vaterpola i samog takmičenja.

"Ništa od navedenih stvari koje su - smatramo - osnovni faktori uspešnog funkcionisanja klubova, nije bila tema i predmet rada zajednice ligaša koja je očigledno bila politički-interesno formirana sa samo jednim ciljem da se smeni dotadašnji predsednik VSS Velibor Sovrović", stoji u saopštenju Radnićkog.

Radnički o sebi kaže da je, kao jedan od najmlađih vaterpolo klubova u Srbiji, formiran sa jasnim ciljem da se poboljša kvalitet vaterpola.

2024 © - Vesti online