Ponedeljak 02.09.2013.
16:56
Beta

Dačić ministrima: Ne budite kao ovi iz URS

Dobro je što smo raščistili s URS-om: Ivica Dačić
 

Premijer je naveo da je bivši ministar i lider URS Mladajn Dinkić donosio odluke bez konsultacija s Vladom, a nije poštovao timski rad o kome je pričala poslanica URS-a Snežana Stojanović, zbog čijih izjava je Dačić danas i tražio reč. Stojanović je navela da Dačić nije uspeo da "harmonizuje tim" koji vodi i "dovede ga do rezultata", zbog čega nema pravo da ponovo traži mandat premijera.

"Ako mislim da sam nešto dobro uradio u rekonstruciji, to je što sam predložio da se raščiste računi, govorite o timskom radu... Da li mislite da se Dinkić sa nama konsultovao kada je izašo sa dodatinim nametima, kad je ukinuo naknadu nezaposlenima na Kosovu i Metohiji - ne samo unapred, već i za sedam meseci unazad, pa smo imali demonstracije. O kakvom timskom radu govorite!?", pitao je premijer.

"Neće vam pomoći da mislite da sam vas ja izbacio iz Vlade - ako vam je lakše da mislite da vas samo ja ne volim, a Vučić vas voli, ako mislite da ja imam toliku moć da donesem odluku, a da koalicioni parteri moraju da je poštuju", kazao je Dačić.

Premijer je rekao da se nijednom nije nekorektno poneo prema URS, ali "neke istine se moraju saopštiti da ova vlada nije mogla da opstane u ovom formatu i ne bi dugoročno opstala sa URS-om. Ako sam mislio pogrešno, tu su bili koalicioni partneri da me razuvere. Što nisu? Ta odluka je doneta, želim vam puno sreće i ne verujem da ćemo se više sretati u parlamentu", kazao je Dačić.

Premijer je kazao da misli da je URS u političkom smislu prošlost i da Vlada nema više vemena za to jer ide dalje.

"Želim ovim stručnjacima koji su ušli u vladu, da ne budu eksperti kao oni što su bili. Milion je ljudi ostalo bez posla, većina privatizacija je poništena, radnici su statistička greška", kazao je Dačić.

Na to što je poslanica URS pisala dok je on govorio, Dačić je kazao: "Pišite slobodno, beleške je hvatao i Mlađan Dinkić".

2024 © - Vesti online